Slovenija: Bolesnik sa sumnjom na SARS prebačen u Ljubljanu

BOLESNIK s visokom temperaturom prebačen je u četvrtak u Zaraznu kliniku u Ljubljani kako bi se ispitalo ne boluje li od atipične upale pluća (SARS) jer je nedavno boravio u Singapuru.

Kako je za slovenski radio izjavio direktor spomenute klinike Franc Strle, razlog za prebacivanje pacijenta iz bolnice u Murskoj Soboti, gdje je najprije primljen zbog ozljede nakon čega je utvrđeno da ima visoku temperaturu, jesu bolje dijagnostičke mogućnosti u prijestolnici, a rezultat pretraga bit će vjerojatno poznat u petak.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je javila slovenska agencija STA, slovenski Zavod za zaštitu zdravlja vjeruje da nije riječ o SARS-u, ali je prebacivanje bolesnika poduzeto iz preventivnih razloga. On je, kako se navodi, u Sloveniju došao iz Australije, ali preko aerodroma u Singapuru. Zavod za zaštitu zdravlja tvrdi da je pacijent sa sumnjom na SARS u singapurskoj zračnoj luci nosio zaštitnu masku.

Bolnica u Murskoj Soboti u kojoj se spomenuti pacijent nalazio poduzela je mjere zaštite predviđene slučajevima kad postoji sumnja na SARS.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara