Slovenija: Dvoje umrlih u bombaškom napadu na romsku kuću

DVIJE ženske osobe, među kojima je jedna bila asistentica u lokalnoj osnovnoj školi, ubijene su u napadu ručnom bombom na kuću u romskom naselju Dobruška vas blizu Novog Mesta, javlja slovenski portal 24ur.com koji se poziva na neslužbene izvore.

Napad se dogodio u subotu nešto nakon ponoći, kada su nepoznate osobe koje su se dovezle automobilom, u kuću ubacile bombu koja je eksplodirala. U trenutku eksplozije u kući su bile samo ubijene žene, 41-godišnja majka i njena 21-godišnja kći, dok su tri maloljetna sina bila vani. Muž, odnosno otac ubijenih umro je prije sedam godina.

Policija je potvrdila incident, te navela da vodi intenzivnu kriminalističku istragu.

U istragu je uz lokalnu policiju iz Novog Mesta uključena i specijalna ekipa iz Ljubljane.

Sličan napad dogodio se, kako navodi 24ur.com, i početkom prošlog mjeseca u romskom naselju Brezje, također blizu Novog Mesta. Tada su nepoznate osobe također noću bacile ručnu bombu u blizinu drvene barake s Romima, ali nije bilo ozlijeđenih. Romi su u tom slučaju tvrdili da nije riječ o međuromskom obračunu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Romska naselja oko Novog Mesta došla su prije nekoliko mjeseci u središte medijske pozornosti zbog konflikata Roma s okolnim stanovnicima koji su rezultirali osnivanjem posebnih odjela za romske učenike u osnovnim školama.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara