Slovenija: Jelinčič ogorčen što je slovenska televizija dala riječ Piculi

Slovenija: Jelinčič ogorčen što je slovenska televizija dala riječ Piculi
SLOVENSKI političar Zmago Jelinčič u otvorenom je pismu slovenskoj televiziji izrazio ogorčenje što je dopustila da se u najgledanijoj večernjoj informativnoj emisiji pojavi hrvatski ministar vanjskih poslova Tonino Picula.

"S takvim se postupkom naše nacionalne televizije koja se financira iz državnog proračuna nikako ne slažemo i tražimo da država smjesta intervenira. Slovenska televizija se mora promijeniti i postati tvrđava u obrani nacionalnih interesa umjesto da se klanja ministru iz susjedne države", naveo je u utorak u otvorenom pismu urednici informativnog programa Tanji Starič predsjednik Slovenske nacionalne stranke (SNS) i potpredsjednik parlamentarnog odbora za međunarodne odnose.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Slovenska je televizija u utorak u emisiji "Odmevi" objavila telefonski razgovor s Piculom, koji je iznio hrvatska stajališta u vezi s najnovijim zaoštravanjem između Hrvatske i Slovenije.

"Picula je iskoristio priliku da pristranim izjavama vrijeđa slovenski narod, državu i vladu, a u tome mu je asistirala voditeljica Janja Koren, nježno ga potičući i to čak na hrvatskom jeziku", ironično u svom pismu slovenskoj televiziji piše Jelinčič.

Slovenski javni mediji u pravilu ne smiju objavljivati intervjue sa strancima ako nisu titlovani i opremljeni slovenskim prijevodom, što je s Piculinim razgovorom bio slučaj.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara