Slovenija: Nekadašnji šef obavještajne službe niječe optužbe o prisluškivanju

OPTUŽBE o prisluškivanju političkih protivnika postaju jednom od predizbornih tema u Sloveniji, koju 3. listopada čekaju izbori za zastupnike u parlamentu.

Slovenski zastupnik u Europskom parlamentu Miha Brejc zanijekao je u petak tvrdnje vladajućih liberalnih demokrata (LDS) da je kao šef obavještajne službe (VIS) 1992. godine dopustio nezakonito prisluškivanje jednog člana LDS-a.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U konkretnom slučaju se radilo o prisluškivanju telefona poznatog poduzetnika koji je bio član LDS-a, ali je to odobrio sud na zahtjev tadašnjeg ministra unutarnjih poslova Igora Bavčara, ustvrdio je Brejc na konferenciji za novinare. Brejc je rekao da u vrijeme kad je on vodio spomenutu službu prisluškivanja bez odobrenja suda nije bilo.

Brejc je član demokratske stranke (SDS) Janeza Janše koji je nedavno sadašnju vladu premijera Antona Ropa optužio da je postavljanjem nekadašnjeg ministra vanjskih poslova i svog člana Zorana Thalera na mjesto direktora jednog od dvaju operatera mobilne telefonije u državi preuzela potpun nadzor nad fiksnom i mobilnom telefonijom, te ugrozila privatnost komunikacije.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara