Slovenija: Podignuta kaznena prijava za trostruko ubojstvo

Slovenska policija podnijela je u petak kaznenu prijavu protiv 31godišnjeg E.B. iz Kočevja koji je osumnjičen za pljačku i trostruko ubojstvo koje se u utorak u noćnim satima dogodilo nedaleko magistralne ceste Novo Mesto Metlika, desetak kilometara od slovenskohrvatske granice na Svetoj Geri.

Policija je priopćila samo inicijale počinitelja koji je pritvoren još u srijedu. Osumnjičeni je slovenski državljanin, a po tvrdnjama medija i prije je bio poznat po nasilništvu te ima bogat kriminalni dosje.

Prema neslužbenim izvorima, motiv ubojstva bila je pljačka novaca koji su ubijeni Bojan Čavič, Veljko Drinič i Darja Erak ponijeli sa sobom namjeravajući od osumnjičenog kupiti automobil, stupivši s njim u kontakt preko internetnog oglasa.

Policija u Novom Mestu podatke o osumnjičenom dala je u kratkoj izjavi, a opozvala je konferenciju za novinare.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako piše ljubljansko "Delo", istražitelji su i u petak još uvijek pretraživali mjesto zločina na makadamskoj cesti koja vodi s magistrale prema izletničkoj točki Gospodična, ali su do sada pronađeni dokazi bili dovoljni za podnošenje kaznene prijave istražnom sucu okružnog suda u Novom Mestu.

Neposredno nakon jednog od najtežih zločina u Sloveniji u zadnjih nekoliko godina kružilo je mnogo špekulacija o mogućoj vezi ubojstva s drogom ili prekograničnoj ilegalnoj trgovini automobilima, a slovenska je policija zbog blizine granice odmah nakon tragedije zatražila i suradnju svojih hrvatskih kolega.

(Hina) fl br

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara