Slovenija: Regionalna konferencija o ilegalnim migracijama

PREDSTAVNICI ministarstava unutarnjih poslova 11 država jugoistočne Europe i zemalja koje graniče s tom regijom na svojoj su trećoj regionalnoj konferenciji o ilegalnim migracijama i kriminalitetu, održanoj u srijedu na Brdu kod Kranja, potpisali izjavu u kojoj su se zauzeli za sistematsko i kordinirano vođenje migracijske politike i tehničku pomoć Europe državama u regiji radi prilagođavanja sigurnosnim standardima Europe.

Kako je na konferenciji za novinare nakon sastanka istaknuo slovenski ministar unutarnjih poslova Rado Bohinc, zadnjih je godina primjetan velik pad ilegalnih migracija preko Slovenije, čemu je, kako je pojasnio, pridonijela i zajednička akcija s Italijom te uspostavljanje mješovitih patrola na granici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Talijanski predstavnik Alfredo Mantovano upozorio je na opasnosti koje Italiji uzrokuju državljani trećih država koji u Italiju dolaze s turističkom vizom od tri mjeseca, a ostaju dulje, te na povećan promet drogom u Italiji.

Sve boljim rezultatima u borbi protiv organiziranog kriminala pohvalio se ministar unutarnjih poslova SCG-a Dušan Mihajlović. Mihajlović je međutim dodao da Srbija u zadnje vrijeme postaje ne samo država iz koje odlaze ilegalni emigranti u Europu nego je i tranzitna zemlja za ilegalnu trgovinu ljudima, a sve više i njihova ciljna destinacija.

Slovenski ministar na sastancima s austrijskim i talijanskim kolegama, održanim dan ranije, najavio je da će Slovenija raditi na ostvarenju šengenskih standarda na granici s Hrvatskom, te se zauzeo za pojednostavljivanje granične kontrole između Slovenije, te Italije i Austrije.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara