Slovenija: ribolovni pojas može otežati ratifikaciju sporazuma Hrvatske i EU

Jednostrano proglašenje zaštićene ekološkoribolovne zone u Jadranu i nedovoljna suradnja s Haaškim tribunalom mogli bi u nekim članicama EUa negativno utjecati na postupke ratifikacije Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju između Hrvatske i Europske unije, ocijenilo je u ponedjeljak slovensko ministarstvo vanjskih poslova.

Slovensko MVP reagiralo je izjavom na napise u slovenskom novinstvu da je EU na svojem zasjedanju u Luxembourgu "mlako reagirala" na zahtjeve slovenskog šefa diplomacije Dimitrija Rupela da osudi proglašenje zaštićene zone u Jadranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Zaključci iz Luxembourga potpuno odgovaraju onome što je Slovenija očekivala i željela. Hrvatska je pozvana na konstruktivni dijalog sa susjednim državama. Prihvaćeni tekst jasna je potpora Sloveniji i ozbiljna opomena Hrvatskoj koja je istodobno u vezi sa slučajem Gotovina upozorena na potrebu veće suradnje s Haagom. I jednostrano proglašenje zaštićene zone i nedovoljna suradnja s Haagom u nekim bi članicama EU-a mogli negativno utjecati na postupke ratifikacije Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju između Hrvatske i EU", navodi se u izjavi slovenskog ministarstva vanjskih poslova.

(Hina) fl sb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara