SLOVENIJA: SABORSKA ODLUKA "SAMO PRVI KORAK"

Vanjskopolitički odbor slovenskog parlamenta ocjenjuje da je jučerašnja odluka Hrvatskog sabora, kojom je do sklapanja partnerskog sporazuma o ribarstvu odgođena primjena zaštićene ekološkoribolovne zone na Jadranu za državečlanice Europske unije, samo prvi korak, javila je u petak nakon zatvorene sjednice tog odbora slovenska agencija STA.

Jučerašnja saborska odluka je "nastavak jednostranih koraka koji nisu u skladu s praksom Europske unije", no u njemu je "ipak primjetan prvi korak u pokušaju da se popravi neprihvatljiva praksa donošenja jednostranih odluka", navodi STA zaključak odbora.

Zato odbor poziva slovensku vladu da do daljnjega u Europi "dosljedno brani i primjenjuje načela multilateralnog dogovaranja o svim pitanjima EU-a, uključujući i širenje Europske unije".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vanjskopolitički odbor slovenskog parlamenta očekuje da će "lanjska jednostrana odluka Sabora biti ukinuta do prvog zasjedanja Vijeća EU-a za opće i pravne poslove, koja će se održati 14. lipnja", izvješćuje slovenska agencija STA.

(Hina) xfl ybr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara