Slovenska oporba: vlada nije ništa učinila za luku Koper

Odluka Europske komisije da ne financira gradnju pruge koja bi luku Koper povezala s Ljubljanom znak je "katastrofalne prometne politike" slovenske vlade, ocjena je koju su u povodu odluke Bruxellesa da sufinancira modernizaciju željezničke pruge od Ljubljane prema mađarskoj granici, ali ne i gradnju drugog kolosijeka pruge Koper Divača dali slovenski Demokrati (SDS), najjača oporbena stranka u parlamentu. L

Kako je na konferenciji za novinare izjavio parlamentarni zastupnik SDS-a Jože Tanko, očito je da Slovenija s Europskom unijom nije uskladila prometne prioritete, a izostanak jedine slovenske luke iz plana o europskim brzim koridorima znači njezinu "polaganu smrt" i razvojni zastoj u idućih 15 godina.

Kako je izjavio član stranačkog vijeća za promet Peter Verlič, postoji i dodatna bojazan da će prioritet za Europu sada dobiti hrvatske luke Rijeka i Ploče.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sada se može dogoditi crni scenarij po kojemu će prioritet povezivanja s petim prometnim koridorom dobiti pravac od Budimpešte preko Zagreba do Rijeke i od Budimpešte preko Bosne do Ploča", ocijenio je Verlič, pojašnjavajući da bi to značilo prometnu izolaciju slovenske obale.

(Hina) fl rb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara