Slovenska policija istražuje tko je postavio bombu pod automobil u Kopru

Slovenska policija istražuje tko je postavio bombu pod automobil u Kopru

SLOVENSKA policija istražuje slučaj podmetanja eksplozivne naprave koja je jutros otkrivena ispod jednog automobila koji se nalazio na redovnom tehničkom pregledu u servisnoj radnji tvrtke Porsche u Kopru.

Slovenski mediji javljaju o slučaju pišući da je paklena naprava navodno otkrivena prilikom pregleda podvozja automobila. Tehničar je slučajno primijetio neobičnu kutiju s nekakvim žicama te je odmah pomislio da se radi o bombi. Pozvana je policija koja je nakon nekoliko minuta blokirala servisnu radnju, a potom i perimetar od dvjestotinjak metara u okolini servisne radnje.

Informacije o količini i vrsti otkrivenog eksploziva se razlikuju, pa se tako govori o čak dva kilograma plastičnog eksploziva, dok drugi mediji pišu da je ispod automobila bilo postavljeno pola kilograma TNT-a. Naprava je navodno nestručno postavljena oko kardanske osi te je došlo do trganja žica pomoću kojih je trebalo doći do aktiviranja eksploziva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema neslužbenim informacijama pojedinih slovenskih medija, automobil Audi Q7, pod kojim je bomba bila podmetnuta, je u vlasništvu zaštitarske tvrtke VIP Varovanje. Drugi neprovjereni izvori navode da se radi o vozilu kojim se koristi bivši direktor VIP Varovanja, Danijel Praštalo. Vozilo je naime na servis predano po radnom tvrtke Imperium d.o.o koju je Praštalo osnovao nakon što je VIP Varovanju oduzeta licenca za zaštitarske poslove.

Oduzimanje licence je uslijedilo nakon što je od teških ozljeda zadobivenih u sukobu sa zaštitarima VIP Varovanja, preminuo 20-godišnji Gorazd Čamernik. Mladić se posvađao sa zaštitarima, došlo je do tučnjave u kojoj je nesretni mladić pretučen, a tri dana kasnije je umro u bolnici.

R.I.
Foto: Darjan Mencigar/Žurnal24

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara