Slovenska policija o postupcima na moru

SLOVENSKA policija odazvala se u srijedu na tvrdnje nekih političkih stranaka izrečene ovih dana u vezi s nedavnim incidentnim situacijama u Savudrijskoj vali odnosno Piranskom zaljevu priopćenjem za javnost u kojemu je naglasila da se u svojim postupcima pridržava ustava, zakona i naputaka ministarstva unutarnjih poslova te da nisu isključeni prekršajni ili kazneni postupci u slučajevima kad se ustanovi da se radilo o neovlaštenom ulasku u slovenske teritorijalne vode.

"Policija je u svim incidentnim situacijama u slovenskom moru u zadnje vrijeme prekršiteljima izricala upozorenja, a tamo gdje postoje zakonski uvjeti, bit će podneseni i prijedlozi sucu za prekršaje, naravno nakon zaključivanja svih predviđenih i potrebnih postupaka", prenijela je agencija STA.

U slovenskoj policiji navode da u incidentnim situacijama postupaju u skladu s načelima međunarodnog prava i međunarodnim ugovorima, a istodobno uvažavaju postignuti stupanj međusobne suradnje i dobru praksu suradnje s hrvatskom policijom.

Inače, dodaje se u priopćenju, slovenska policija "već od osamostaljenja Slovenije kontrolira cijelo područje slovenskih teritorijalnih voda. Pritom dosljedno poštuje temeljnu ustavnu povelju o samostalnosti i nezavisnosti, te važeće nacionalno zakonodavstvo, a i naputke ministarstva unutarnjih poslova".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara