Slovenska policija povukla se s Mure

SLOVENSKA policija koja je protekla četiri dana u pojačanom sastavu boravila na "spornom teritoriju" kod Hotize i Svetog Martina u četvrtak popodne se povukla jer su pripremni radovi na nasipu zaustavljeni, a i predstavnici Hrvatskih voda koji su na radilište trebali doći iz Zagreba otkazali su dolazak, javila je Slovenska tiskovna agencija STA.

"Pripadnici specijalne policijske postrojbe policijske uprave Murska Sobota počeli su se povlačiti nakon prekida radova, a da ih u Hotizi više nema potvrdio je i predstavnik policijske uprave Jožef Prša", javila je slovenska agencija.

Slovenski mediji danas navode da su radnici hrvatske tvrtke iz Varaždina na nasipu na Muri radili do nešto prije 9 sati, ali da im je očito iz Zagreba poručeno da se radovi zaustave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prema neslužbenim podacima spor bi se ipak, kako je jučer najavio hrvatski premijer Sanader, počeo rješavati pomoću stručnjaka na višoj razini", prenijela je Slovenska tiskovna agencija.

STA prenosi i izjave predstavnika hrvatske policije iz međimurske policijske uprave da zajednički granični prijelaz na tom području djeluje normalno, da je sigurnosni položaj dobar i da nema nikakvih incidenata.

"Mi cijelo vrijeme naglašavamo da graničnu crtu štiti policija s uobičajenim brojčanim sastavom i da kod nas nije bila angažirana nikakva intervencijska skupina", rekao je glasnogovornik Krunoslav Basarić, a prenijela Slovenska tiskovna agencija.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara