Slovenska policija razbila mrežu ilegalne migracije

SLOVENSKA policija kazneno je prijavila 18 osoba s područja Brežica, Zagreba i Ljubljane kojima se stavlja na teret prebacivanje 115 ilegalnih migranata, uglavnom iz Turske i Kine, preko Hrvatske i Slovenije u Italiju.

Kako je u ponedjeljak rečeno na konferenciji za tisak policije u Krškom, to je rezultat duže istrage koja je završena prošlog mjeseca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Za 13 osoba iz spomenute skupine određen je pritvor, a trenutno je u pritvoru 10 osoba, dok se ostale traže. U akciji razbijanja spomenute skupine zaplijenjeno je više vozila, mobilnih telefona i drugih predmeta koji će biti uključeni u dokazni materijal, ali i oko pola kilograma konoplje.

Kako je izjavio načelnik kriminalističke policije u Krškom, Sašo Jejčič, skupina organizatora ilegalnih prijevoza migranata među ostalim je prisluškivala policijske patrole uz granicu, a imala je i popis s podacima o policijskim vozilima. Po ilegalnom migrantu zarađivala je oko 1200 eura, što je uključivalo prijevoz od hrvatske granice do granice s Italijom.

Jejčič je dodao da je broj ilegalnih migranata preko Slovenije zadnjih godina u padu. Tako je u 2000. godini slovenska policija uhvatila više od 1.500 ilegalnih migranata na svom teritoriju, a u prvih šest mjeseci ove godine njih samo 132.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara