Slovenska policija uhitila nekolicinu Kineza iz skupine nestale iz Zagreba

SLOVENSKA policija sinoć je oko 22 sata u Črnomelju uhitila osam kineskih državljana, od kojih je za jednoga nedvojbeno utvrđeno da je pripadao 34članoj skupini kineskih "turista" koja je prije tri dana "nestala" iz zagrebačkog hotela "Golden Tulip", potvrdilo je danas hrvatsko Ministarstvo unutarnjih poslova.

"Za jednoga je Kineza nedvojbeno utvrđeno da je pripadao toj skupini, a do sada su još trojica usmeno priznala da su bila dio te skupine", izjavila je za Hinu glasnogovornica MUP-a Zinka Bardić.

Napomenula je da će uhićeni Kinezi po hrvatsko-slovenskom ugovoru o readmisiji na graničnom prijelazu u Brodu na Kupi večeras biti vraćeni u Hrvatsku, odakle će ih policija otpratiti u Prihvatni centar za strance u Ježevu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kako prenosi slovenska policija, skupina od osam Kineza za koju se sumnja da pripadaju spomenutoj skupini zatečena je na slovenskom teritoriju nakon ilegalna ulaska na području Policijske uprave Novog Mesta. Policijska centrala u Ljubljani navela je da će u Hrvatsku biti vraćeni nakon završena postupka.

Hrvatska policija nastavlja potragu za preostalih 26 kineskih državljana iz skupine koja je zrakoplovom iz Šangaja preko Moskve došla u Zagreb 24. studenoga na temelju Memoranduma suglasnosti hrvatskog Ministarstva turizma i kineske Državne uprave za turizam.

Skupina od 34 Kineza zadnji je put viđena prekjučer ujutro kad je napustila hotel "Golden Tulip". Policiji je njihov nestanak prijavljen oko podneva kad se nisu došli u autobus koji ih je trebao prevesti u zagrebačku Zračnu luku, odakle su zrakoplovom trebali otputovati natrag u Kinu.

Inače, na dan nestanka skupini Kineza istekla je viza za boravak u Hrvatskoj.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara