Slovenska TV: Agrokor ponudu za Mercator produžio za još dva tjedna

Slovenska TV: Agrokor ponudu za Mercator produžio za još dva tjedna

Foto: Mercator

SLOVENSKA televizija je u današnjem središnjem Dnevniku objavila kako je Agrokor Ivice Todorića svoju ponudu za kupnju 23,34 posto dionica Mercatora u vlasništvu Pivovarne Laško produžio za još dva tjedna.

Prvotna je ponuda trajala do 15. travnja. Po neslužbenim informacijama Slovenske TV, mala je vjerojatnost da će Pivovarna Laško pristati na Todorićevu ponudu, iako je od tri ponuđača dao najvišu ponudu. Kada bi PL pristao na ponudu, Agrokor bi bio u vlasništvu četvrtine Mercatora. Todorićev koncern je navodno za dionicu ponudio 206 eura.

Na novom natječaju se Agrokor neće moći pojaviti

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane. Pivovarna Laško navodno pregovara s bankama koje imaju značajne udjele u Mercatoru da odustanu od sadašnjeg postupka prodaje pa da se raspiše novi međunarodni natječaj. Pivovarna Laško bankama duguje oko 450 milijuna eura.

Slovenska TV navodi kako traju pregovori da se stvori konzorcij koji bi do kraja godine objavio novi natječaj za prodaju 60 posto dionica Mercatora. Neslužbeni izvor je kazao i kako na tome natječaju ne bi mogle konkurirati kompanije čiji je godišnji promet manji od 10 milijardi eura čime bi se iz konkurencije "izbacio" Agrokor.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara