Slovenske trgovine i dalje će raditi nedjeljom i praznikom?

SLOVENSKI trgovci protive se promjeni zakona po kojemu bi rad trgovina nedjeljom ubuduće bio ograničen na deset dana u godini, a njihova je udruga u ponedjeljak predložila da se takav režim rada, potvrđen na lanjskom referendumu, primijeni tek za godinu dana.

Kako je priopćila udruga za trgovinu koja djeluje u okviru slovenske gospodarske komore, parlamentu su predložili da zakon kojim se ograničava rad trgovina nedjeljom umjesto 15 dana nakon objave u službenom list stupi na snagu tek nakon godine dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
To je, navode trgovci, jedini način kako izbjeći štetne posljedice zakonske primjene lanjskog referenduma budući da primjena novih odredaba o radu trgovina i trgovačkih lanaca zahtijeva duže vremensko razdoblje, preraspoređivanje zaposlenih i velike investicije. Trgovci među ostalim navode da bi primjena ograničenja u trgovini bila štetna i za 4100 malih trgovina čijim su vlasnicima one jedini izvor zarade.

Prema lanjskom referendumu i zakonskom prijedlogu koji se oslanja na njegov rezultat slobodan rad trgovina nedjeljom bio bi dopušten samo dućanima u okviru benzinskih stanica, bolnica, na aerodromima, graničnim prijelazima, te autobusnim i željezničkim postajama.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara