Slovenski carinici zaplijenili 16 kilograma heroina

SLOVENSKA policija izvijestila je u petak o nekoliko zapljena droge i zaštićenih ptica koje je u zadnje vrijeme otkrila pri pokušaju ulaska u Sloveniju trojice državljana BiH preko Bregane.

Kako je rečeno na konferenciji za novinare policijske uprave Krško, na graničnom je prijelazu Obrežje u utorak u automobilu njemačkih registarskih oznaka, koji je vozio 29-godišnji državljanin BiH, otkriveno je 30 paketića heroina ukupne težine 16 kilograma.

Na osnovi zaplijenjene dokumentacije, vjeruje se da je osumnjičeni, protiv kojega je određen pritvor, drogu dobio u Crnoj Gori, a trebao ju je isporučiti u Španjolskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na istom je graničnom prijelazu početkom ovog mjeseca kod 44-ogodišnjeg BiH državljanina koji je kamionom prevozio trupce otkriveno više od 2.600 zamrznutih zaštićenih ptica, među njima najviše prepelica, a vjeruje se da ih je trebao predati u Italiji. U istom je vozilu nađeno i 20.000 sakrivenih cigareta.

U osobnom vozilu s austrijskim oznakama koje je vozio 32-godišnjak iz BiH otkriveno je pak šest paketa s indijskom konopljom koja je bila sakrivena u rezervnom kotaču.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara