Slovenski diplomat: Lokacija prijelaza Brezovica neupitna

LOKACIJA na kojoj Slovenija gradi malogranični prijelaz Brezovica-Sveta Lucija neupitan je, a dosad ga ni hrvatska strana nije problematizirala, izjavio je u četvrtak za slovenske medije Vojko Kuzma, predsjednik slovenskog državnog povjerenstva za malogranične prijelaze s Hrvatskom.

Prema njegovim je riječima slovensko ministarstvo vanjskih poslova o događaju koji su slovenski mediji označili kao incident odmah diplomatskim putem obavijestila službeni Zagreb te izrazila nadu da se "slični incidenti" više neće događati.

Slovenski je diplomat izjavio kako vjeruje da su hrvatski pogranični organi, legitimirajući u utorak ujutro izvođače radova na malograničnom prijelazu Brezovica, tako postupili zbog neinformiranosti.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Slovenija spomenuti prijelaz gradi na parcelama broj 2373/23 i 2373/1 koje su nesumnjivo na slovenskom teritoriju, a hrvatska strana dosada nikad nije iznijela primjedbe u vezi s delimitacijom na tom području", rekao je Kuzma i dodao da su radovi na malograničnom prijelazu Brezovica u srijedu, dan nakon incidenta, zapravo prekinuti zbog lošeg vremena pa će biti nastavljeni čim to vrijeme dopusti.

Slovenski su mediji u vezi s time u utorak u 9 sati ujutro javili da je hrvatski policajac izvođače radova legitimirao 50 metara unutar slovenskog teritorija, upozorivši ih da ne mogu nastaviti radove bez suglasnosti hrvatskog MUP-a.

Hrvatsko ministarstvo unutarnjih poslova u četvrtak je opovrgnulo tvrdnje slovenskih medija da je hrvatska policija spriječila slovenske građevinare u kopanju temelja na graničnom prijelazu Sveta Lucija-Brezovica. MUP također tvrdi kako je pregledom terena utvrđeno da se radovi izvode 50 metara u dubini hrvatskog teritorija.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara