Slovenski ministar o nuklearci Krško

SLOVENSKI ministar okoliša i prostora Janez Kopač potvrdio je danas da je u Ljubljanu prispjela ponuda Hrvatske elektroprivrede (HEP) o prodaji hrvatskog udjela u zajedničkoj nuklearki Krško kao pretpostavka za eventualni arbitražni postupak hrvatskog suvlasnika koji već gotovo pet godina ne može koristiti struju iz Krškoga.

´Ponudu smo zaprimili oko 11 sati, ali je još nisam stigao pregledati. Naša vlada i dalje ustraje na stajalištu da naš parlament ratificira sporazum o nuklearki. No, to naravno ne znači da unaprijed isključujemo pregovore s Republikom Hrvatskom o otkupu hrvatskog dijela, ali o tome možemo odlučivati tek nakon ratifikacije´, izjavio je Kopač u razgovoru za slovenski radio.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stranački prvaci svih oporbenih i dviju stranaka vladajuće koalicije izjavili su da su protiv ratifikacije sporazuma jer on po njihovim riječima ne omogućuje trajno rješenje nuklearnog otpada, a ne rješava niti način upravljanja nuklearkom i vlasništvo po mjeri slovenskog interesa. Kao rezervu u povodu ratifikacije sporazuma stranački čelnici navode i lokalnu inicijativu iz općine Krškoga o održavanju referenduma za poništavanje sporazuma o nuklearki Krško za koji su navodno već prikupljeni potrebni potpisi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara