Slovenski ministar obrane posjetio kontroverznog Joška Jorasa

SLOVENSKI ministar obrane i predsjednik stranke DeSUS Karl Erjavec, danas je posjetio kontroverznog Slovenca Joška Jorasa, javlja RTV Slovenije.

Joras je ministra primio u svojoj kući gdje mu je prezentirao dokumentaciju o njegovim dugogodišnjim naporima u pogledu dokazivanja da zemljište uz lijevu obalu rijeke Dragonje pripada Sloveniji.

Slovenski se ministar htio osobno uvjeriti s Jorasovim problemima zbog čega je dogovorio sastanak s njime.

Joras je rekao kako ga je ministar, koji je danas službeno bio na godišnjem odmoru, posjetio zbog najavljenog sastanka političkih stranaka koje bi trebale zauzeti zajednički stav u odnosu na otvorena pitanja s Hrvatskom, a kojeg je za četvrtak sazvao premijer Janez Janša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Joško Joras kaže kako je siguran da stranački čelnici nisu dovoljno upoznati s problemima stanovništva u pograničnom području te da država nije dovoljno učinila da se to pitanje riješi.

Ministar obrane nakon sastanka u Ljubljani je potvrdio kako se sastao s Jorasom te kako je na temelju dokumentacije, kako zemljišno-knjižnih podataka tako i povijesnih izvora, zaključio da se po pitanju zemljišta na lijevoj obali Dragonje radi o slovenskom teritoriju.

I.K.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara