Slovenski novinari prekinuli štrajk

SLOVENSKI novinari prekinuli su štrajk koji je počeo u nedjelju, na dan parlamentarnih izbora, pa televizijske i radio postaje od jutros emitiraju uobičajeni program, a u četvrtak će se na kioscima moći dobiti i sva izdanja dnevnih novina.

Kako je kasno sinoć priopćio štrajkaški odbor Sindikata novinara Slovenije (SNS), jučer je nakon posredovanja predsjednika države Janeza Drnovšeka obnovljen kontakt s udrugom za tisak Gospodarske komore Slovenije koje predstavlja poslodavce, pa se štrajk "privremeno prekida", a u četvrtak će početi pregovori o kolektivnom ugovoru za profesionalne novinare.

"Štrajk će se nastaviti ako se ustanovi da se pregovori ne odvijaju u pravcu adekvatnog rješavanja pravnog, materijalnog, socijalnog i profesionalnog statusa novinara u Sloveniji", navedeno je u priopćenju slovenskog novinarskog sindikata.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smatra se da će osnovni prijepor na početku razgovora o kolektivnom ugovoru za novinare biti da li ići u obnovu već postojećeg koji su poslodavci opozvali, a novinari inzistiraju na njegovim standardima, ili u sklapanju novoga, kako traže poslodavci.

O svojim će stajalištima SNS danas obavijestiti javnost na konferenciji za novinare.

U Sloveniji su danas kao i jučer od uobičajenih dnevnih izdanja novina izašli, kao i jučer, samo poslovni dnevnik Finance i ljubljanski dnevni list Dnevnik.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara