Slovenski premijer i više ministara na ljetovanju u Hrvatskoj

SLOVENSKI premijer Anton Rop i više ministara u njegovoj vladi provest će svoj godišnji odmor u hrvatskim ljetovalištima, piše današnji ljubljanski "Dnevnik".

Rop se je danas, prema pisanj tog lista, uputio sa obitelji na otok Pag gdje će sa suprugom i djecom provesti odmor u unajmljenom apartmanu, a u njegovu kabinetu dodaju da svoj prvi premijerski odmor neće provesti drukčije nego prošle godine kad je u Drnovšekovoj vladi bio ministar financija.

Na otoku Braču, kao i ranijih godina, odmarat će se ministar poljoprivrede Franci But, dok će ministar za okoliš i prostorno uređenje Janez Kopač nekoliko dana provesti u okolici Šibenika. Kopač tvrdi da će svi ministri u vladi u slučaju potrebe biti dostupni za kontakte zbog suvremenih sredstava komunikacija, a u slučaju potrebe moći će održati i korenspondencijeke sjednice preko službenog prijenosnog računala koje uvijek nose sa sobom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ministar unutarnjih poslova Rado Bohinc zadnji je svoj radni dan proveo u primopredaji ključeva novog patrolnog broda slovenske pomorske policije, a onda se uputio na jednu jadransku destinaciju, gdje ga čeka jahta kojom će krstariti po Dalmaciji.

Izuzetak od ministara koji su nakon zadnje sjednice vlade odmah otišli na odmor predstavljaju ministrica gospodarstva Tea Petrin i ministar financija Dušan Mramor koji tvrde da će zbog produženih obveza imati malo od ljetnog odmora, te ministar vanjskih poslova Dimitrij Rupel koji će ljetovati u domovini, u svojoj kući za odmor blizu Portoroža.

Predsjednik države Janez Drnovšek po običaju ljetne vrućine provede u svježini alpske doline Trenta, kamo u službenim prilikama poziva i goste iz inozemstva, a zimi skokne u bliže inozemstvo, po običaju u austrijsku Korušku ili na neki umjetnički festival. Da izbor destinacije za odmor nije za političare sasvim osobna stvar Drnovšek je otkrio prije nekoliko godina, kad se morao braniti da je njegov posjet ljetovalištu u blizini Klagenfurta bio privatne naravi i da se s Joergom Haiderom tom prilikom sastao sasvim privatno na inicijativu kontroverznog austrijskog političara koji mu je čestitao rođendan na koji je i sam bio zaboravio.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara