Slovenski premijer uvjeren da će njegova stranka ostati na vlasti

Slovenski premijer Anton Rop u petak je, na proslavi obljetnice osnivanja svoje stranke, Liberalne demokracije Slovenije (LDS), izjavio da će LDS i na jesenskim parlamentarnim izborima "izaći kao pobjednica", reagirajući tako na analize i istraživanja da stranci pada popularnost i da joj nakon 12 godina prijeti odlazak u opoziciju.

"Raspolažemo najjačim kadrovskim potencijalom, a ono što nam je potrebno jest red i poštenje u vlastitim redovima", rekao je Rop. L

On je govorio na proslavi 10. obljetnice spajanja nekadašnjih Drnovšekovih liberala s tri manje stranke lijevog centra 12. ožujka 1994. godine, a što se računa kao obljetnica sadašnjeg LDS-a.

Stranku, koja je formirala više koalicijskih vlada u zadnje vrijeme ugrozile su tvrdnje kako je postala klijentelistička i bez novih ideja.

Rop je, međutim, upozorio da je LDS najzaslužniji za to da je Slovenija najspremnija od 10 država koje u svibnju ulaze u prošireni sastav Europske unije, te da iza njezinih vlada stoje ekonomski rezultati.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po njegovim je riječima u Sloveniji u zadnjih deset godina udvostručen nacionalni proizvod, a za skoro isto toliko i izvoz, a u manje od 6 godina prihvaćeni su europski standardi "koje su države EU-a izgrađivale 50 godina".

Rop je rekao da bi dolazak oporbenih stranaka na vlast značio "kadrovske čistke" i da one ne raspolažu kadrovskim potencijalom potrebnim za sastavljanje administracije i vlade.

Oporbenu Demokratsku stranku (SDS) Janeza Janše, koja je po anketama iz zadnjih mjeseci pretekla LDS po popularnosti među biračima Rop je optužio za izazivanje ksenofobije protiv neslovenaca i nedostatak razvojnog koncepta.

(Hina) xfl yrt

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara