slovenski turizam ove godine ostvario četiri posto veće prihode

Slovenski će turizam do kraja godine ostvariti četiri posto veće prihode nego lani, odnosno 1,2 milijarde eura, čemu je pridonijelo povećanje broja turista od pet posto što tu zemlju, kao i Hrvatsku, svrstava među dobitnike u Europi, rekli su večeras predstavnici Slovenske turističke organizacije (STO) na tradicionalnoj godišnjoj prezentaciji slovenske turističke ponude u Zagrebu.

Direktor STO-a Bojan Meden naglasio je da Slovenija i Hrvatska u turističkoj razmjeni i ove godine bilježe pet posto povećanja.

Sloveniju je u prvih devet mjeseci ove godine posjetilo 1,8 milijuna turista koji su ostvarili su 6,2 milijuna noćenja, a Hrvati su na 4. mjestu s 85.000 dolazaka i 250.000 noćenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Bojan Meden je dodao kako je većina turističkoga slovenskog prihoda ostvarena na skijalištima i u 15 toplica, koje su ove godine uložile oko 30 milijuna eura u poboljšanje svoje ponude, posebno u otvorenje "wellness" centara.

Osvrnuvši se na ulazak Slovenije u Europsku uniju iduće godine, Meden je istaknuo kako za hrvatske goste neće biti većih promjena, te da će pogranični promet ostati sličan sadašnjem.

U sklopu današnje prezentacije slovenskog turizma u zagrebačkom hotelu Sheratonu, koju je organizirao Slovenski turistički ured u Zagrebu, poslovne razgovore su vodili i predstavnici 37 slovenskih i 50 hrvatskih turističkih tvrtaka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara