Slovenski veleposlanik u Hrvatskoj o privatizaciji Sunčanog Hvara

Slovenski veleposlanik u Hrvatskoj o privatizaciji Sunčanog Hvara
SLOVENSKI veleposlanik u Hrvatskoj Peter Bekeš izjavio je u razgovoru za ljubljanski list ´Dnevnik´ da je upitno hoće li Terme Čatež biti zainteresirane za kupnju manjinskog udjela hotelskog poduzeća Sunčani Hvar nakon što je Trgovački sud u Zagrebu blokirao raspolaganje sa 20,97 posto dionica Sunčanog Hvara.

´Odgovor o tome treba tražiti u Čatežu, no sasvim je legitimno pitanje postoji li još uvijek interes za otkup manjinskog udjela´, izjavio je Bekeš. On je izjavu dao tijekom boravka na Brdu kod Kranja, gdje se održava redovito godišnje savjetovanje slovenskih diplomata s državnim vrhom na temu ekonomske diplomacije i uloge koje u jačanju izvoza i privatizaciji imaju slovenske diplomatske misije u inozemstvu.

´Slovenska poduzeća zadnjih godina snažno investiraju u Hrvatsku, a i u politici i u ekonomiji je potrebna strpljivost´, upozorio je u razgovoru Peter Bekeš. On je dodao kako ´za sada ne vidi razloga za mišljenje da u Hrvatskoj (u pogledu privatizacije i stranih investicija) dolazi do preokreta´.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Terme Čatež i dalje su u pogledu reakcije na događanja oko prodaje Sunčanog Hvara nedostupne za novinare, no slovenski tisak niječe tvrdnje kako je njihov direktor Borut Mokrovič odustao od natječaja za Sunčani Hvar.

´Mokrovič niti u četiri oka ne želi komentirati tvrdnje Slobodne Dalmacije o navodnom odustajanju od bitke za hvarsko poduzeće. Terme očito čekaju rasplet sadašnje pat-pozicije u hrvatskoj koalicijskoj vladi jer su svjesne kakve razvojne mogućnosti im to nudi´, piše u komentaru dnevnog lista ´Dnevnik´. List tvrdi da odluci o stopiranju odluke o prodaji Sunčanog Hvara čateškom poduzeću možda kumuje i to što čateške toplice predstavljaju jaku konkurenciju stubičkim i tuheljskim toplicama.

´Zagrebačko gradsko poglavarstvo namjerava čak na području Zagreba graditi vlastiti termalno-zabavni centrar do 2005. godine jer 80 posto Zagrepčana radije ide u obližnji Čatež nego u hrvatske termalne bazene´, piše list.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara