Slovensko "Delo": U Dubrovniku manje političkih poruka Ivana Pavla II.

Za vrijeme Papina posjeta Dubrovniku bilo je manje njegovih političkih poruka nego prvog dana u Rijeci, piše u svom subotnjem broju slovensko "Delo" koje donosi opširan izvještaj o drugom danu posjeta Ivana Pavla II. Hrvatskoj.

"Papu je popodne prilikom povratka u zračnu luku Ćilipi na Stradunu u starom dijelu grada dočekala oduševljena masa. Ispred crkve svetog Vlaha, dubrovačkog zaštitnika, pustio je golobice mira u gradu koji je u jesen 1991. godine bio izložen granatama srpsko-crnogorske vojske, a za to je vrijeme pjevao dječji pjevački zbor" - opisuje slavlje u hrvatskom Dubrovniku slovenski središnji list,

Izvjestitelj "Dela" Peter Žerjavič ističe da su Dubrovčani papi zahvalni za sve što je učinio u vrijeme kad je grad bio pod opsadom, te da je papina popularnost u Hrvatskoj i općenito "posljedica njegova zauzimanja za naše južne susjede za vrijeme rata". List nadalje opisuje misno slavlje tijekom kojega je kao prva hrvatska žena blaženom proglašena redovnica Marija Petković, te ističe papine riječi posvećene ženama:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Užurbanost života može voditi u gubitak čovječnosti. Zato u naše vrijeme, možda još i više nego u povijesti, trebamo poseban duh i darove koje posjeduju žene", rekao je Papa, a prenosi "Delo".

List na kraju napominje da je u Dubrovniku bilo manje papinih "političkih poruka" nego prvog dana boravka u Rijeci.

"No, svakako će njegov posjet Osijeku, gradu koji graniči s pravoslavnim svijetom, imati i ekumenske dimenzije. Uz to će, kako se očekuje, Papa u Osijeku kao i više puta tijekom zzadnjih 12 godina, pozvati balkanske narode na pomirenje", zaključuje slovenski list.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara