Slovensko ministarstvo vanjskih poslova o Rupelovu posjetu Zagrebu

SUTRAŠNJI susret ministara vanjskih poslova Slovenije i Hrvatske Dimitrija Rupela i Miomira Žužula prilika je za pregled bilateralnih odnosa i otvorenih pitanja, te uvod u predviđeni sastanak predsjednika vlada, priopćeno je danas u Ljubljani.

Kako je navedeno u priopćenju slovenskog ministarstva vanjskih poslova, slovenska strana želi tom prilikom posvetiti pozornost bilateralnim odnosima, razmijeniti stajališta o multilateralnoj suradnji, aktualnoj međunarodnoj situaciji, stanju u regiji, te hrvatskom približavanju euroatlantskim integracijama.

"Ministarstvo vanjskih poslova Republike Slovenije ocjenjuje da bi politički odnosi među državama mogli biti bolji. Određeni potezi Hrvatskog sabora i hrvatske Vlade u međusobnim su odnosima uzrokovali određenu štetu. Slovenija očekuje da će sastanak ministara vanjskih poslova doprinijeti povjerenju i poboljšanju međusobnih odnosa", navode u slovenskom ministarstvu vanjskih poslova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kako se navodi u Ljubljani, predviđeno je da se tijekom sastanka govori o pitanju granice, malograničnog prometa, te proglašene ekološko-ribolovne zone u Jadranu koja je za Sloveniju sporna.

Osim sastanka sa Žužulom te konferencije za novinare nakon sastanka, najavljeno je da će Rupela primiti i hrvatski predsjednik Stipe Mesić.

(Hina) fl sb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara