Slovensko veleposlanstvo o izjavi ministra Vajgla

SLOVENSKKO veleposlanstvo u Zagrebu priopćilo je u petak navečer da slovenski ministar vanjskih poslova Ivo Vajgl nije izjavio da je hrvatski ratni brod uplovio u Piranski zaljev što je nedopustiv čin i incident kako je to navedeno u priopćenjima MORH-a i MVP-a Republike Hrvatske.

U svezi s priopćenjem MORH i MVP RH izdanim nakon izjave slovenskoga ministra Ive Vajgla o događajima na području Piranskog zaljeva slovensko veleposlanstvo naglašava da je ministar Vajgl o događajima dana 7. listopada 2004. na području Piranskog zaljeva rekao sljedeće:

"Hrvatski brod došao je preblizu slovenskim teritorijalnim vodama, i to bez najave, koja je uobičajena u međunarodnoj praksi. Dogodilo se opet nešto potpuno nedopustivo i opet netko provjerava strpljenje i miče granice normalnog prema nenormalnome".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kazao je još, navodi veleposlanstvo u svom priopćenju, kako će Slovenija morati pokrenuti određene diplomatske korake. Dokle god se takva stvar ne riješi za pregovaračkim stolom, obje bi se strane, koje žele dobre odnose, trebale u sukobu suzdržati od incidenata. Trenutačno očito prevladava želja hrvatske strane stvarati nove činjenice kao i pokušaji da se prejudicira rješavanje tih pitanja, ističe slovensko veleposlanstvo u svom priopćenju.

Izjave ministra Vajgla dostupne su na web stranicama slovenskih medija i snimljene na vrpci koja je dostupna u redakciji TV Slovenija, završno se navodi u priopćenju.

(Hina) xpp ysd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara