Slučaj Dukat: Drk bi postupio kao i Todorić

DRAGUTIN DRK, vlasnik i predsjednik Uprave Vindije, potvrdio je kako Konzumov postupak prema Dukatu ne smatra nekorektnim, ističući kako bi postupio isto kao i Ivica Todorić. Ukoliko Lactalis smanji otkupne količine mlijeka u Hrvatskoj, Drk kaže da varaždinska mliječna industrija može otkupiti svaku litru mlijeka.

"Konzum je jako povećao prodaju Dukata, a kad se rade dubinske analize ne gleda se valjda samo vrijednost strojeva. Valjda se gleda i s kim se radi i koliko. I ako je Konzum doista bio lider u kupnji Dukatovih proizvoda, a jest i imao je dogovor s partnerom da će biti obaviješten ako bude došlo do prodaje, onda smatram da Dukatovo ponašanje doista nije korektno. No, ne bih želio ulaziti u te rasprave jer ja moram voditi brigu o svojoj kompaniji" - izjavio je Drk za Poslovni dnevnik.

Govoreći o reakcijama iz političkog vrha na prodaju Dukata, prvi čovjek Vindije ističe da je država najprije trebala definirati što su joj strateške grane i potom donijeti propise kojima bi ih štitila. Podsjeća da država odnosno Vlada svake godine predviđa velika sredstva u budžetu za subvencioniranje proizvodnje mlijeka koja onda koriste individualni proizvođači i da je to dovoljan dokaz koliko joj je važno mljekarstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje smatra li da je Rajić trebao Vladu uputiti u svoje planove, Drk odgovara: "To je moje duboko uvjerenje kao čovjeka koji dugo godina radi u mljekarskoj industriji. Riječ je o specifičnoj grani proizvodnje i specifičnim odnosima i nijedan industrijalac bez Vlade to ne bi trebao napraviti".

Ukoliko Lactalis smanji otkupne količine mlijeka u Hrvatskoj, Drk kaže da će Vindija otkupiti svaku litru mlijeka, pa i Dukatovu ako bude potrebno. Ističe da Vindija može otkupljivati puno veće količine mlijeka nego dosad.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara