Slučaj Lora: Pritvorenici traže brži sudski postupak

PRITVORENI optuženik u slučaju "Lora" Tonči Vrkić, koji je prije 15 dana počeo odbijati hranu u zatvorskom restoranu prosvjedujući zbog sporosti sudskog postupka, danas je ponovno redovito uzimao obroke, doznaje se od upravitelja splitskog zatvora Zorana Raguzina.

Premda se hranio u zatvorskoj kantini, od 2. veljače izgubio je nešto manje od dva kilograma, rekao je Raguzin, dodajući kako je Vrkić bio stalno pod liječničkim nadzorom.

Tonči Vrkić jedan je od četvorice pritvorenih od ukupno osmorice optuženih za ratni zločin nad srpskim civilima počinjen 1992. godine u vojno-istražnom centru "Lora" u Splitu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U vezi s tempom sudskog postupka u slučaju "Lora" danas se javnosti otvorenim pismom obratio Anđelko Botić, također pritvorenik u tom slučaju, koji ističe da bi sud trebao što prije zakazati glavnu raspravu.

U pismu, koje je novinarima danas u Županijskom sudu u Splitu dala odvjetnica Rene Laura, Botić navodi kako se javnosti odlučio obratiti nakon više od 500 dana provedenih u pritvoru u kojemu je "do sada strpljivo šutio vjerujući da će se razriješiti ova nesretna situacija".

Botić kaže da ga "najviše iritira odnos države, medija i pravosuđa" i pita zaslužuje li on, kao višestruko odlikovani i ranjavani branitelj od 1991. godine, da ga "mediji prije presude etiketiraju kao ratnog zločinca", te da u pritvoru čeka ne znajući kada će početi suđenje.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara