Slučaj Lora: Žalba županijskog odvjetnika Županijskom sudu

ŽUPANIJSKO državno odvjetništvo u Splitu danas ili sutra ujutro uložit će žalbu na rješenje Izvanraspravnog vijeća Županijskog suda u Splitu koje je jučer odbacilo njihov prijedlog za određivanjem pritvora osmorici bivših vojnih policajaca, optuženih za ratni zločin u Vojno istražnom centru Lori 1992., potvrdio je zamjenik državnog odvjetnika Michele Squiccimarro.

Squiccimarro je rekao kako je žalba, o kojoj odlučuje Vrhovni sud, već napisana, nakon što je Odvjetništvo jutros zaprimilo pismeni otpremak rješenja Izvanraspravnog vijeća.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Temelji za priziv isti su kao i u prijedlogu za određivanjem pritvora, kazao je Squiccimarro. Državno odvjetništvo, naime, smatra kako i dalje postoje sve okolnosti za pritvor osmorice bivših pripadnika 72. bojne Vojne policije, odnosno, kako obećanje trojice optuženika, koji su u tijeku suđenja 2002. bili u bijegu, da će se odazvati pozivu Suda na novo suđenje, nisu vjerodostojna s obzirom na njihovo ranije ponašanje.

Državno odvjetništvo smatra kako pritvor, također, opravdavaju teške okolnosti počinjenja kažnjiva djela ratnog zločina protiv civilnog stanovništva.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara