Slučaj ubojstva Ane Vuković: Ubijena s metar udaljenosti, prizorište kontaminirano

Tekst: Dragan Miljuš

GOTOVI su nalazi vještačenja u slučaju ubojstva 74-godišnje Ane Vuković, koja je prije tri tjedna nađena mrtva u stanu svoje rođakinje Anđe Vuković u Vinkovačkoj ulici. Za ubojstvo je osumnjičen njezin sin Damir Vuković, i to zbog otiska prsta na pločicama iznad kade u kojoj je pronađen leš.

Pod noktima ubijene nema tragova

Ispostavilo se da pod noktima pokojnice nema tuđih bioloških tragova. U slučaju da je ubojstvu prethodila borba, vjerojatno bi se nešto našlo. No, zato je ruka Ane Vuković prepuna modrica. Dva zrna probila su joj pluća, jedno je slomilo i nadlakticu. Ubijena je iz neposredne blizine, s udaljenosti od metar-metar i pol, otkrilo je vještačenje. I dalje, međutim, nije poznato o kakvom se oružju radilo. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mršava dokazna građa nakon kontaminiranog prizorišta

Čini se da se prizorište okrutnog ubojstva (ponovno) kontaminiralo. Naime, na vještačenje su upućeni tragovi potplata i cipela oba brata Vukovića te jednog od policajaca koji je radio očevid, kao i otisci dlanova policajca i pripadnika Gorske službe spašavanja, koji je prvi ušao u stan i pronašao ubijenu staricu.

S kontaminacijom mjesta zločina splitska je policija već u nekoliko navrata imala problema, poput slučaja ubojstva Marijane Jerković ili ubojstva dvojice mladića u Segetu. Za prvo djelo nitko nije osumnjičen ni nakon gotovo deset godina, dok je za dvostruko ubojstvo pred hotelom Jadran u Segetu s tankom dokaznom građom optužen Savo Pejović, koji još nije dočekao ni nepravomoćnu presudu. 

Ni u slučaju ubojstva Ane Vuković nema obilja dokazne građe pa se već nazire trnovit put kvalitetnog procesuiranja. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara