Slučaj Yasmin: U Osijeku otkriven još jedan slučaj teškog oboljenja

Slučaj Yasmin: U Osijeku otkriven još jedan slučaj teškog oboljenja

32-GODIŠNJA Osječanka prije nekoliko dana je zaprimljena u osječku bolnicu gdje se liječi od bolesti koju je navodno uzrokovalo uzimanje kontracepcijskih pilula Yasmin.

Kako javlja Nova TV, Ivani Grgić u osječkoj bolnici je dijagnosticiran tumor jetre, međutim ona i njen suprug sumnjaju da se radi o oboljenju koje je nastalo nakon što je tri mjeseca uzimala tablete Yasmin.

Tablete je uzimala bez prethodno obavljenog liječničkog pregleda odnosno bez takozvane jetrene probe i ultrazvučnog pregleda jetre, a dobila ih je na recept koji joj je izdao njen ginekolog.

Kako je jednoj televiziji ispričao suprug oboljele Osječanke, Željko Grgić, njegova supruga "nikada nije bila bolesna", a zdravstveno stanje joj se počelo komplicirati nakon uzimanja Yasmina. Uvjeren je da su upravo te tablete krive za teško oboljenje njene supruge te poziva mjerodavne u hrvatskom zdravstvu kao i ministra Milinovića da barem privremeno zabrane dozvolu za izdavanjem Yasmina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također je rekao da je njegova supruga nakon tromjesečnog uzimanja tableta "počela crvenjeti, srce bi joj počelo jako lupati, procurila bi vaginalno i tako samo nekoliko minuta".

Slučaj oboljele Osječanke, ukoliko se potvrdi da je uistinu oboljela zbog uzimanja Yasmina, bit će već peti takav slučaj u Hrvatskoj koji se javlja u posljednjih tri tjedna u Hrvatskoj. U susjednoj Sloveniji proteklih je dana također bilo napisa o slučajevima oboljenja uzrokovanih uzimanjem Yasmina koji se u toj zemlji prodaje pod imenom Yarina.

Tako je jedna 42-godišnja Slovenka svjedočila da je zbog uzimanja Yarine odnosno zdravstvenih tegoba uzrokovanih uzimanjem tih tableta, "za dlaku izbjegla smrt."

R.I.
Foto: Arhiva

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara