Službenica državne uprave primila 450 tisuća kuna mita

48-GODIŠNJA službenica Ureda državne uprave iz Makarske pritvorena je nakon što je kriminalističkom obradbom utvrđena sumnja da si je izdavanjem lažnih rješenja o kategorizaciji turističkih objekata na makarskom području protuzakonito priskrbila najmanje 450 tisuća kuna, izvijestila je splitsko-dalmatinska Policijska uprava.

Kazneno je prijavljena za zloporabu položaja i ovlasti te krivotvorenje službenih isprava, a osim nje, za poticanje na ta kažnjiva djela, prijavljeni su i četrdesetčetverogodišnja Omišanka, također zaposlena u Uredu državne uprave, te četrdesetrogodišnji Splićanin.

Neslužbeno se doznaje da je on stranka u postupku.

Kriminalističkom je obradbom utvrđena osnovana sumnja da je prvoprijavljena Makaranka, kao odgovorna osoba pri Uredu državne uprave, 2002. i 2003. izdala više rješenja o kategorizaciji objekata za iznajmljivanje, ne držeći se pozitivnih pravnih propisa, unoseći neistinite podatke o strankama. Na temelju tih rješenja te su stranke ostvarivale pravo na zajmove u bankama, a nakon isplate dio tog novca predavale su prvoprijavljenoj službenici Državne uprave.

Njezina 44-godišnja kolegica iz Ureda, na poticaj prvoprijavljene, na temelju fiktivnog rješenja o kategorizaciji u banci je ostvarila zajam od 10 tisuća eura koje joj je predala, a prijavljeni 43-godišnjak zajam od 10 tisuća eura podigao je na isti način i zadržao ga za sebe.

Prvoprijavljena je nakon preslušavanja kod istražnog suca Županijskog suda u Splitu zadržana u pritvoru, a postupak protiv ostalih dvoje prijavljenih ići će redovitim putem.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara