Službenu ponudu za preuzimanje Plive Barr podnosi ovaj tjedan

TVRTKA Barr Pharmaceuticals danas je objavila da je spremana ispuniti sve zahtjeve američke Savezne trgovinske komisije (FTC) vezano uz ponudu za kupnju 100 posto dionica Plive. Odobrenje FTC-a Barr neće uključiti u formalnu ponudu koju ovaj tjedan namjerava podnijeti HANFA-i.

Barr je 7. srpnja objavio kako je, vezano uz predloženu kupnju Plive, podnio Hart-Scott-Rodinov podnesak FTC-u, te zatražio potrebna regulatorna odobrenja u nekoliko drugih zemalja, uključujući Njemačku.

U međuvremenu su održani detaljni razgovori s FTC-om kako bi se riješila pitanja vezana uz preklapanja određenih proizvodnih linija Barra i Plive, a kompanija trenutno vodi razgovore s trećim stranama o izdvajanju tih proizvoda.

S obzirom na tijek razgovora, Barr je uvjeren kako će zadovoljiti uvjete FTC-a, te će podnijeti svoju formalnu ponudu bez uvjeta o dobivanju konačnog odobrenja američke Savezne trgovinske komisije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barr je 20. srpnja 2006. primio obavijest da je podnesak regulatoru u Njemačkoj odobren. Tvrtka očekuje konačna regulatorna odobrenja od svih nadležnih tijela prije očekivanog zaključenja ponude.

"Kao što smo i očekivali, broj spornih točaka za FTC  u ovoj transakciji bio je minimalan, budući da su preklapanja u našim proizvodnim linijama, tržištima i poslovnim operacijama minimalna." izjavio je Bruce L. Downey, predsjednik i glavni izvršni direktor Barra. Istaknuo je da kompanija namjerava što je prije moguće službeno podnijeti ponudu u skladu s hrvatskim Zakonom o preuzimanju dioničkih društava te uputama HANFA-e.

Prema antitrustovskom Hart-Scott-Rodinovom zakonu iz 1976. godine, strane koje sudjeluju u određenim transakcijama moraju o istima obavijestiti FTC i američko Ministarstvo pravosuđa prije nego se krene u njihovu provedbu. Agencije koriste razdoblje revizije koje im jamči Hart-Scott-Rodinov zakon kako bi ocijenile da li predložena transakcija narušava konkurenciju te kako bi poduzele odgovarajuće zakonske korake.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara