Smetlarski kamion na Črnomercu naletio na rupu i ozljedio smetlara

KAMION zagrebačke gradske čistoće naletio je na području Črnomerca u Kukoljini na neispravan šaht koji je pod pritiskom kamiona puknuo, nakon čega je vozilo poskočilo i sa stražnjeg gazišta odbacilo jednog djelatnika čistoće koji se pri tom teško ozlijedio.

Kako je priopćila PU zagrebačka, kamion je u subotu ujutro oko 8.50 sati prednjim lijevim kotačem naletio na šaht na cesti koji je bio pokriven dvostrukim metalnim poklopcem. Pri tom je došlo do djelomičnog pucanja jednog poklopca i metalnog nosača s donje strane poklopca, dok je drugi poklopac izletio iz ležišta šahta.

Odmah zatim na rupu u šahtu naletio je stražnji lijevi kotač kamiona zbog čega je 34-godišnji djelatnik čistoće, koji se držao za metalni rukohvat na stražnjem dijelu kamiona, izgubio ravnotežu i poskočio na gazištu nakon čega je bio odbačen na kolnik ulice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prilikom pada na cestu muškarac je slomio dvije kosti na lijevoj na nozi, a sreća u nesreći jest da u  trenutku pada sa kamiona u blizini nije bilo drugih vozila koja su mogla ozbiljno ugroziti život nesretnog djelatnika čistoće.

34-godišnjak je vozilom Hitne medicinske pomoći ubrzo prebačen  u Opću bolnicu Sveti Duh gdje su mu utvrđene teške tjelesne ozljede te mu je pružena medicinska pomoć, navodi PU zagrebačka.

Foto: Arhiva

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara