SMIJENJENA POMOĆNICA PANČIĆA, B. GOGIĆ UPUTILA PISMO RAČANU

Blaženka Gogić, na prošlotjednoj sjednici Vlade smijenjena pomoćnica ministra hrvatskih branitelja uputila je danas otvoreno pismo premijeru Ivici Račanu, u kojem tvrdi da je smijenjena zbog verbalnog delikta i zato što je bila na strani branitelja. L

Vlada ju je smijenila na prijedlog ministra hrvatskih branitelja Ivice Pančića, a glavni argument za smjenu, kako sama kaže, bio je intervju za dnevne novine, u kojem se kao klinički psiholog usprotivila američkom testu kojim se testiraju branitelji oboljeli o PTSP-a.

U tom je intervjuu spomenula da se branitelji boje da bi taj test mogao biti upotrebljen i za podizanje haaških optužnica protiv njih.

U pismu Račanu Gogić navodi da ga je napisala jer nije imala drugih mogućnosti da Vladi iznese svoja stajališta.

´Vi ste stali na njegovu (Pančićevu) stranu bez da ste pokušali pitati branitelje što oni o tom sporu misle´, navodi u pismu Gogić.

´Pišem Vama jer osporavam pravo ministru Pančiću da lažno tvrdi da sam kao pomoćnik ministra djelovala protiv branitelja, jer tvrdim da je obrnuto i da ministar Pančić kontinuirano djeluje protiv branitelja´, navodi Gogić.

Također tvrdi da se Ministarstvo branitelja pretvorilo u ministarstvo protiv branitelja, jer provodi politiku sumnjičenja svih branitelja, jer traži da branitelji stalno dokazuju na raznim testovima i revizijama da nisu pokvarenjaci i prevaranti.

Ni za čim u ovoj državi ne traga se tako postojano i uporno kao za ´lažnim invalidima i lažnim braniteljima Domovinskog rata´, a time se perfidno, u javnosti faktično poništavaju temeljne vrijednosti Domovinskog rata, navodi u pismu premijeru Račanu smijenjena pomoćnica ministra branitelja Blaženka Gogić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara