Smijenjena Saša Broz

ČLANOVI Poglavarstva grada Pule na današnjoj su sjednici jednoglasno prihvatili prijedlog o razrješenju ravnateljice Istarskog narodnog kazališta-gradskog kazališta Pula Saše Broz, a za vršiteljicu dužnosti ravnateljice predložena je dosadašnja voditeljica Općeg odjela INK Gordana Jeromela-Kaić.

Ravnateljica Broz je po riječima zamjenika pulskog gradonačelnika Fabrizija Radina razriješena zbog neizvršavanja planirane programske djelatnosti.

Inače, gradsko poglavarstvo je u svibnju ove godine prihvatilo izvještaj o radu kazališta za 2005. godinu ali to izvješće nije dobilo "zeleno svjetlo" pulskog Gradskog vijeća koje je ravnateljici Broz zamjerilo "nenamjensko trošenje novca i prevelik oslonac na vanjske glumce".

Prijedlog Gradskog poglavarstva bit će upućen Gradskome vijeću grada Pule.

Saša Broz koja je imenovana ravnateljicom Istarskog narodnog kazališta-Gradskog kazališta Pula u studenome 2004. godine za mandata IDF-ove vlasti, u izjavi za novinare kazala je kako je sve ono što se događalo u zadnjih godinu dana odnosno od promjene gradske vlasti u Puli "prljava, ružna i degutantna politička igra", dok je današnju odluku Poglavarstva ocijenila "političkim odstrijelom".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je u pravom smislu riječi politički odstrijel. Ne znam u kojem kontekstu imam veze s bilo kojom političkom opcijom u gradu. Možda se sve to dovodi u vezu s mojim prezimenom ili pak činjenicom što je moj zaručnik Livio Bolković član Istarskog socijal-demokratskog foruma. Ja sam umjetnica a ne političarka", istaknula je Saša Broz dodavši kako je njena smjena "sramota za ovaj grad i za ovu državu".

Po njenim riječima očito je nekima u Gradskom vijeću i Poglavarstvu smetao njezin uspješan rad jer, kako je navela "što je ona bolje radila, to su napadi na nju bili jači i žešći".

Broz je za srijedu najavila konferenciju za novinara na kojoj će se osvrnuti na odluku o razrješenju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara