Smijenjeno 11 Mesićevih tjelohranitelja

Smijenjeno 11 Mesićevih tjelohranitelja

JEDANAEST tjelohranitelja Stjepana Mesića smijenjeno je jer su upozorili da je predsjedniku ugrožena sigurnost, piše «Globus».

U najnovijem izdanju naš tjednik navodi kako je sada, nakon odlaska iskusnih tjelohranitelja, sigurnost predsjednika Mesića ozbiljno ugrožena.

Smjena je uslijedila nakon što se 24 od 28 pripadnika osiguranja u rujnu pobunilo protiv vođe osiguranja Hrvoja Ribića, optuživši ga da je kriv za «kaotično stanje». Nakon što su Mesiću poslali pismo sa svojim potpisima, devetorica su otpuštena, a dvojica su nešto kasnije zatražila razrješenje.

Predsjednik Mesić očito ne misli da mu je sigurnost na bilo koji način ugrožena te na pismo nije regirao, kao je većina potpisnika pisma očekivala. Time je Mesić stao na Ribićevu stranu, iako su ga 24 pripadnika osiguranja teško optužila.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ribiću su ostali lojalni samo predsjenik predsjednikova osiguranja Ivica Špiljar i osobna čuvarica predsjednikove supruge Milke.

 

Zbog narušenih  međuljudskih odnosa i teških uvjeta rada u osiguranje su odbili doći iskusni djelatnici iz MUP-ova Ureda za osiguranje, pa je došlo 11 novih, navodno neiskusnih policajaca.

Za upravljanje osobnim osiguranjem Predsjednika Republike nadleđžan je MUP. Glasnogovornica policije Zinka Bardić izjavila je kako je riječ o redovitoj proceduri, istaknuvši da sigurnost predsjenika Mesića ni u jednom trenutku nije bila ugrožena.

U Uredu Predsjednika kažu samo kako su pripadnici osiguranja svoj posao dobro obavjali, o čemu svjedoči činjenica da niti jedano predsjednikovo prisustvo brojnim političkim i društvenim događajima nije odgođeno.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara