Smjene u revijama: Stars oplakuje odlazak glavnog urednika, i Joy ostao bez šefice

MEDIJSKA kuća Adria Media zahvalila se dvoje glavnih urednika svojih revijalnih izdanja - Silviji Praprotnik iz Joya i Igoru Tomljanoviću iz Starsa.

Kako saznajemo iz razgovora sa zaposlenicama časopisa Stars, Uprava nije dala podrobna objašnjenja, nego da se radi o sporazumnom raskidu, zbog potrebe za "razvijanjem i novim ljudima".

"Nema tu afere, mislim da se ne radi ni o kakvim čistkama. Samo nemam pojma šta bi Marijanu Topolovcu (direktor mjesečnih izdanja Adria Medije), ja nisam potpisao sporazumni raskid, nego mi je ponuđeno drugo mjesto i trenutno razmišljam o tome", kaže Tomljanović. Ipak priznaje da Uprava vjerojatno nema za njega mjesto koje bi značilo napredovanje, nego svoju smjenu tumači time da "vjerojatno nešto nije štimalo".

"Pa smatram to korakom nazad, čim sam smijenjen, zar ne?", kaže Tomljanović. Zamijenit će ga  Mate Tokić, dosadašnji njegov zamjenik. Zaposlenice o njemu kažu da je isto odličan, iako je Tomljanović "super i oplakivat ćemo ga sigurno. Nama nikom nije jasno zbog čega ide, samo su nam rekli da Uprava želi 'osvježenje'".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Meni ne treba podrobnije objašnjenje, to je poslovna odluka", ima razumijevanja Tomljanović.

Kako doznajemo, Silvija Praprotnik nije dobila ponudu od Adria Medije i poslovna ju budućnost čeka izvan njezinih izdanja. Zamijenit će ju Ninna Lara Vidaković, dosadašnja glavna urednica MAXzone na Tportalu.

"To vam nije otkaz, to je raskid, toliko od mene", kazala nam je Praprotnik.

A.B.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara