smotra dječjeg folklora slovaka u hrvatskoj

U Markovcu Našičkom pokraj Našica večeras je održana 9. smotra dječjeg folklora Slovaka u Republici Hrvatskoj pod pokroviteljstvom Vladina ureda za nacionalne manjine. L

Smotru je otvorio slovački veleposlanik u Hrvatskoj Jan Petrik, koji je čestitao vrsnim malim folklorašima na čuvanju slovačke tradicije. Mnogo uspjeha u njegovanju slovačke baštine Slovacima u Hrvatskoj poželjeli su i Ljubica Bartalska u ime Ureda slovačke vlade, Simona Rudafska u ime Ministarstva kulture Republike Slovačke, te zastupnica Čeha i Slovaka u Hrvatskome saboru Zdenka Čuhnil i predsjednik Saveza Slovaka u Republici Hrvatskoj Andrej Kuric.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U programu su nastupila folklorna društva: "Franjo Strapač" iz Markovca, "Ivan Brnjik Slovak" iz Jelisavca, "Braća Banas" iz Josipovca, "Ljudovit Štur" iz Iloka, Matice slovačke iz Jurjevca, "Zvonček" iz Rijeke, Matice slovačke iz Lipovljana te gosti - folklorna društva "Jelenček" iz Slovačke i "Pučik" iz Češke. Predstavili su se dobro uvježbanim koreografijama slovačkih plesova. Markovčani su ugostili i prijatelje Šokce iz KUD-a "Crkvari".

(Hina) nheć mć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara