Smrt Arafata bit će objavljena danas?

Smrt Arafata bit će objavljena danas?

SMRT palestinskog čelnika Jasera Arafata trebala bi službeno biti objavljena danas u Mukati, njegovom sjedištu u Ramallahu, izjavio je u srijedu za agenciju France presse palestinski dužnosnik koji je želio ostati anoniman.

"Smrt predsjednika Arafata bi trebala biti objavljena u srijedu nakon sastanka središnjeg odbora Fataha i izvršnog odbora Palestinske oslobodilačke organizacije (PLO) koji bi se trebao održati u Mukati", kazao je isti dužnosnik.

Obavijest o smrti očekuje se nakon što su se rano jutros u Ramallah vratili premijer Ahmad Korei, "drugi čovjek" PLO-a Mahmud Abbas, ministar vanjskih poslova Nabil Shaath i predsjednik Izvršnog palestinskog vijeća (parlament) Rawhi Fattuh. Oni su u utorak boravili u vojnoj bolnici Percy de Clamart, nedaleko od Pariza, gdje je 29. listopada na liječenje primljen Jaser Arafat. Vidjeli su ga i razgovarali s liječnicima.

Glavni palestinski pregovarač Saeb Erekat je kazao da će Arafat, kada premine, biti sahranjen u svom sjedištu u Mukati u Ramallahu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nema sumnje da će predsjednik Arafat, ako premine, biti sahranjen u Mukati", kazao je Erekat. Odbio je dati detalje o navodnom dogovoru s Izraelcima glede prebacivanja tijela u Ramallah.

Službeni ispraćaj Jasera Arafata u Kairu, pokop u Ramalahu

Egipatski predsjednik Hosni Mubarak predložio je u noći s utorka na srijedu da u Kairu organizira službeni ispraćaj palestinskog predsjednika Jasera Arafata, čije se stanje u utorak pogoršalo, izjavio je jedan visoki palestinski dužnosnik.

Mubarak je ponudio da "kada bude ispunjena volja Božja, službeni ispraćaj, na kojem će sudjelovati strani dužnosnici, bude organiziran u Kairu, a nakon toga će Arafatovo tijelo biti prebačeno u Ramalah gdje će biti pokopan", kazao je palestinski dužnosnik koji je želio ostati anoniman.

"Egipat se složio sa zahtjevom Palestinaca da se ispraćaj predsjednika Arafata, nakon službene objave njegove smrti, održi u Kairu, a u svjetlu uskih veza između Egipta i Palestinaca", objavio je egipatski list Al-Ahram.

Arafatovo stanje u utorak se ponovno pogoršalo, ali Palestinci, unatoč kontroverznih vijesti, tvrde da je on i dalje živ. Prema nekim izvorima, vijest o Arafatovoj smrti trebala bi biti objavljena u srijedu nakon sastanka središnjeg odbora Arafatova pokreta Fatah i izvršnog odbora Palestinske oslobodilačke organizacije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara