SMS transkripti: Pukanić molio Bajića za pomoć, a s Pavićem dogovarao cijene tiskovina!

SMS transkripti: Pukanić molio Bajića za pomoć, a s Pavićem dogovarao cijene tiskovina!

Tekst: J.C.
Foto: Arhiva

IVO PUKANIĆ gotovo svakodnevno je SMS porukama vrlo zanimljivog sadržaja komunicirao s vlasnikom EPH Ninoslavom Pavićem, a vrlo često se javljao i Mladenu Bajiću kojega je molio da mu pomogne dobiti američku vizu! Ova tvrdnja proizlazi iz transkripata SMS komunikacije Ive Pukanića s Bajićem i Pavićem koje je ekskluzivno objavio portal Necenzurirano.com. Kompletne transkripte možete pogledati na priloženim linkovima.

> Transkript SMS komunikacije Ive Pukanića i Mladena Bajića

> Transkript SMS komunikacije Ive Pukanića i Nine Pavića

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pukanićeve poruke Bajiću dokazuju da je Pukanić znao da mu je život u Hrvatskoj ugrožen, zbog čega je od Bajića tražio pomoć da pobjegne u SAD. Ukoliko su transkripti autentični, to također znači da je Bajić znao da je Pukanić u opasnosti pa se onda postavlja pitanje zašto je ubijenom vlasniku Nacionala nedugo prije smrti ukinuto policijsko osiguranje.

Zanimljivo je da na većinu SMS poruka Bajić uopće nije odgovarao Pukaniću, čak ni kad se radilo o paničnim pozivima u pomoć. No, zato je vrlo brzo reagirao kad mu je Pukanić samo nekoliko dana prije nego što je ubijen, 20. listopada 2008., poslao poruku sljedećeg sadržaja: "Kad se vidimo? Važno je – slučaj Hodak".

Puno zanimljiviji su transkripti dopisivanja između Pukanića i Ninoslava Pavića, dvojice velikih novinskih izdavača koje su svi doživljavali kao oštru konkurenciju, a mnogi i kao neprijatelje. No, iz SMS poruka koje su razmjenjivali, vidi se da je situacija upravo suprotna - Pavić i Pukanić su, čini se, bili bliski prijatelji.

Osim što u međusobnim porukama komentiraju stanje u hrvatskim medijima i spominju svoje veze s Ivom Sanaderom i Stjepanom Mesićem, Pukanić i Pavić su, čini se, dogovarali istovremeni rast cijena tiskovina EPH i NCL-a, a u jednom trenutku Pavić čitatelje čak naziva budalama i priznaje da časopisi poput Globusa i Nacionala objektivno ne vrijede više od osam kuna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara