Šnajderovo otvoreno pismo zagrebačkoj gradonačelnici

RAVNATELJ Zagrebačkog kazališta mladih (ZKM) Slobodan Šnajder uputio je danas otvoreno pismo zagrebačkoj gradonačelnici Vlasti Pavić u kojem ističe kako je jedini način da foaje ZKM-a ponovno pripadne tom kazalištu otkup od sadašnjeg vlasnika.

Šnajder podsjeća da je taj prostor, jednom kada je bio oduzet kazalištu, potpao pod odredbe Zakona o povratu imovine te je jedan dio foajea vraćen privatnom vlasniku, koji ga je prodao tadašnjem i današnjem najmoprimcu.

Sad nažalost nema druge nego sanirati posljedicu tog osnovnog nasilja otkupom dijela našeg foajea od današnjeg vlasnika. Ukoliko se tu uistinu radi o "birtiji", tu "birtiju" sigurno nisu omogućili djelatnici ZKM-a, već birokracija gradske vlasti, u suigri s često moćnim interesima za koje se može reći da su im središta od teatra vrlo daleko, piše Šnajder.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ravnatelj ZKM-a naglašava važnost foajea kao "neotuđivog i bitnog dijela kazališta kao cjeline, dijela njegove kulturne ponude i osnove njegove društvene funkcije".

Na aktualnom satu prošlotjedne sjednice Gradske skupštine, gradski zastupnik Kažimir Varda (Hrvatski blok) postavio je pitanje je li moguće da će Grad Zagreb za kupnju kafića Atrij izdvojiti 1,3 milijuna eura kako bi se dobio protupožarni prolaz za obližnji ZKM, a dogradonačelnik za društvene djelatnosti Milan Bandić odgovorio je da je prilikom donošenja tog zaključka o kupnji bila prekršena procedura, da to nije prioritet ZKM-a te da ima većih prioriteta i u gradu i u tom kazalištu.

"Vjerujem da taj novac neće biti utrošen na gostionicu, već na nešto pametnije", rekao je tada.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara