Snažno osiguranje na polnoćki u Mostaru

Snažno osiguranje na polnoćki u Mostaru
MISA polnoćka u crkvi svetoga Petra i Pavla u Mostaru služena je uz neouobičajeno pojačano policijsko osiguranje a policijske ophodnje primijećene su i u drugim dijelovima grada na Neretvi.

"Upravo zato i imamo Božić. Božić nam daje nepobjedivu nadu", rekao je fra Slavko Soldo u propovijedi ističući da su Hrvati ostali vjerni svojoj katoličkoj tradiciji.

Kritizirao je pri tome namjere da se Boga i kršćanske korijene pokušava izbaciti iz Ustava Europe. Time se prema njegovim riječima ruši obitelj u kojoj nema ni Božića. Provincijal Hercegovačke franjevačke provincije pozvao je vjernike da nastave tradiciju prakticiranja vidljivih znakova Božića - odlazaka na polnoćke, pravljenja božićnih jaslica, kićenja i obiteljskog okupljanja.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govoreći o dolasku Bogočovjeka fra Soldo je istaknuo kako je time naglašen značaj svake ljudske osobe. Dodao je da Božić nije ustuknuo pred počesto opravdanom apatijom prouzročene svakodnevnim poteškoćama.

Misi polnoćki u crkvi svetog Petra i Pavla nazočilo je i hrvatsko čelništvo u BiH predvođeno predsjedavajućim državnog Predsjedništva dr. Draganom Čovićem.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara