Snijeg ne otežava promet

SNIJEG nije izazvao teškoće zračnom, željezničkom i autobusnom prometu, doznaje se jutros od voditelja prometa zagrebačkog Autobusnog kolodvora, Hrvatskih željeznica i Zračne luke Zagreb.

Snijeg nije otežao jutrošnji zračni promet Zračne luke Zagreb jer su tri ekipe Zimske službe Zračne luke osposobile uzletno-slijetnu stazu, stazu za rulanje i tzv. stajanku.

Koordinator prometa Zračne luke Zagreb Hrvoj Pipić rekao je da jutros do pola sata kasne jedino zrakoplovi iz Zagreba u London, Frankfurt, Beč i Prag zbog zagušenja prometa u tim zračnim lukama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, tri ekipe Zimske službe Zračne luke s 24 djelatnika i sedam snjegočistača, po tri snjegobacača i odleđivača, dva vozila za mjerenje koeficijenta trenja te četiri kamiona, dva utovarivača, pet traktora i dva traktorska posipača pripremljene su za uklanjanje snježnih teškoća u Zračnoj luci, rekao je za Hinu voditelj održavanja vozila i Zimske službe Zračne luke Zagreb Ivan Šubar.

Autobusni promet je redovit jer je snijega ipak premalo da bi izazvao teškoće, rekao je voditelj prometa zagrebačkog Autobusnog kolodvora Mio Maloča.

Snijeg jutros nije izazvao teškoće ni u željezničkom prometu, rekao je glavni dispečer Hrvatskih željeznica Mato Fištrović. Jutros su kasnili jedino vlakovi na križevačko-koprivničkoj pruzi zbog kvara lokomotive madžarskog teretnog vlaka.

U Zagreb zbog toga jutros kasne vlakovi osječke "Podravke", ubrzani iz Osijeka te putnički iz Koprivnice u Zagreb.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara