Snijeg u Hrvatskoj: Zastoji u autobusnom i željezničkom prometu

ZBOG snježnih zapuha i olujne bure koja je noćas puhala, autobusi i vlakovi sa juga Hrvatske u Zagreb stižu sa nekoliko sati kašnjenja.

Tek oko deset sati u Zagreb je stigao prvi autobus sa juga koji je po voznom redu trebao stići u šest sati - kasnio je, četiri sata, kažu na zagrebačkom Autobusnom kolodvoru. Kasne autobusi iz Splita, Šibenika, Dubrovnika, Zadra iz kojega noćas neke linije, zbog nevremena, nisu ni krenule. Budući da je do jutros jedina cesta prema jugu Gračac- Obrovac bila zatvorena na promet svih vozila osim osobnih s lancima, autobusi su zaustavljani u Gračacu i Korenici, odnosno u Obrovcu, doznaje se od dežurnog na Autobunosm kolodvoru.

Kasne i vlakovi sa juga.

Vlak iz Splita u Zagreb je stigao sa 2,5 sata zakašnjenja, a vlak Marjan, koji je jučer popodne krenuo za Split kasnio je sedam sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Zbog velikih snježnih nanosa na ličkoj pruzi između kolodvora Malovan i Zrmanja, Marjan je noćas šest sati stajao u Malovanu, a u Split je stigao tek rano jutros.

U Hrvatskim željeznicama kažu da je snažna bura, koja je puhala i do 150 kilometara na sat, za svega 15-ak minuta stvarala na pruzi snježne zapuhe koje su djelatnici Željeznica uklanjali nastojeći otvoriti prugu za promet.

Unatoč snažnoj buri, koja puše i na dijelu pruge prema Rijeci, vlakovi iz tog smjera kasne svega 20-ak minuta.

Na ostalim linijama vlakovi prometuju s tek neznatnim kašnjenjima od pet-šest minuta, a iz Varaždina stižu na vrijeme.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara