Snježni pokrivač prekrio Hrvatsku

TIJEKOM cijelog dana u Hrvatskoj je sniježilo. Najviše snijega, prema podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda, ima na Plitvicama - čak 43 centimetra. Zavižan bilježi 38, a Begovo Razdolje i Korenica po 35, Udbina 23, a Gospić 21 centimetar snijega. Na Sljemenu se nakupilo 17 centimetara bijelog pokrivača.

HAK je večeras izvijestio kako su zbog zimskih uvjeta za sav promet zatvorene ceste Bruvno-Mazin i Bjelopolje-Donji Lapac.  Sljemenska cesta otvorena je za sva vozila, no obavezna je zimska oprema.

Snijeg pada u većem dijelu unutrašnjosti, pa se vozačima savjetuje da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama. Kamionima s prikolicama i tegljačima s poluprikolicama zbog zimskih uvjeta na području Like i Gorskog kotara promet je zabranjen, a sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu.

Tijekom večeri i noći s padom temperature moguća je poledica na cestama u gorju, posebice na mostovima, nadvožnjacima i vijaduktima.

Zbog olujne bure samo osobna vozila smiju prometovati dionicom autoceste A1 Zagreb-Šestanovac, od čvora Sveti Rok do čvora Maslenica, dionicom autoceste A6, Rijeka-Zagreb od čvora Kikovica do čvora Delnice, dionicom Jadranske magistrale D8, od Bakra do Svete Marije Magdalene te na dionici državne ceste D25 Karlobag-Brušane.

Paškim i Krčkim mostom zabrana je prometovanja za prvu skupinu vozila (autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle).

I.M.
Foto: S.G.-F.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara