SNS prikuplja podatke o svim zločinima u Bljesku i Oluji

PREDSJEDNIK Srpske narodne stranke (SNS) Milan Đukić izjavio je danas da ta stranka prikuplja podatke o svim zločinima počinjenim u vrijeme i nakon vojno redarstvenih akcija Bljesak i Oluja.

Ustvrdio je da će nakon dovršavanja popisa zločina SNS nadležnim državnim odvjetništvima podnijeti kaznene prijave.

Naveo je da su do sada prikupljeni podatci za područje bivše općine Donji Lapac, u kojoj je, po njegovim tvrdnjama tijekom i nakon Oluje ubijeno 66 osoba od kojih oko 60 posto staraca.

Na današnjoj konferenciji za novinare Đukić je nerazumnim ocijenio Strateški program Vlade za ovu godinu, u kojem se na prvo mjesto stavlja izgradnja autoceste Zagreb-Split, umjesto gospodarske revitalizacije trećine Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Smatra da bi prioritet trebala biti obnova i povratak u ratom nastradala i napuštena područja od Vukovara do Knina, a ne izgradnja autoceste, koja će još više izolirati područje bivše Krajine.

Naveo je da je proces povratka izbjeglih Srba stao, te da njihova imovina još uvijek nije vraćena.

Osvrćući se na približavanje Hrvatske Europskoj uniji ocijenio je da Vlada obmanjuje javnost da taj postupak u posljednje vrijeme napreduje.

Stav je SNS-a da Hrvatska ne treba srljati u Europsku uniju prije nego ekonomski osnaži, jer će bez snage da se izbori za svoj položaj u toj zajednici, postati žrtva.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara