sns u vukovaru predstavio svoje kandidate

Kandidat Srpske narodne stranke (SNS) na manjinskoj listi Milan Đukić poručio je danas u Vukovaru da "Srbe u Hrvatskoj ne mogu voditi oni koji su svojim glasom Srbe kao narod brisali iz hrvatskog Ustava, niti oni koji su mobilizirali svoje sinove da bi ginuli ni za što". L

Predstavljajući danas u Vukovaru kandidate SNS-a za parlamentarne izbore, Đukić je rekao da će SNS na izbore izaći s tri kandidata na manjinskoj listi u 12. izbornoj jedinici, koja obuhvaća cijelu Hrvatsku, te s listom za dijasporu u 11. izbornoj jedinici, tj. za inozemstvo.

"Dokazali smo da smo bili cijelo vrijeme uz građane srpske nacionalnosti i davali doprinos nastojanjima da Hrvatska preraste u građansku državu, što ona još nije postala ", rekao je Đukić, dodajući kako "Srbi mogu opstati i ostati samo u građanskoj Hrvatskoj".

Komentirajući poziv koji je izbjeglim Srbima da se vrate u Hrvatsku uputio predsjednik HDZ-a Ivo Sanader, Đukić je ocijenio kako je riječ o slatkorječivosti čovjeka koji pripada ljudima čije su političke opcije "provodile etničko čišćenje i etničko naseljavanje u Hrvatskoj".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema njegovim riječima, prava Srbima ne mogu obećati ni Sanader ni Račan, jer su ona Srbima ponuđena Ustavom i zakonskim propisima.

Drugi kandidat SNS-a na manjinskoj listi Milan Uzelac uputio je poziv "svim Srbima koji svoju budućnost vide u Hrvatskoj da svojim radom, znanjem i inteligencijom participiraju u prosperitetu Republike Hrvatske". Uzelac je također istaknuo kako će se, ukoliko uđe u Sabor, sa saborske govornice obraćati hrvatskim jezikom.

(Hina) žd jn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara